Staff

Kontra Ágnes

2002 óta figyelemmel kísérem, támogatom a Kláris Kft. munkáját. Legfontosabb feladatom a cég stratégiai döntéseiben való tanácsadás. A Kláris arculatának kialakításában munkatársként 2014 óta veszek részt.

Festőművész diplomámat a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2002-ben szereztem és ugyanitt a művészettörténet szakos tanári diplomát is. 2000-2008-ig a művészeti tanulmányaimmal párhuzamosan pszichológiát, mozgásterápiát, pszichoterápiát, művészetterápiát tanultam itthon és külföldön.

Jelenleg is mindkét hivatásomat folytatom, a 2015-ben megalapított HE • ART stúdióban. A mindennapi műtermi munka mellett önismerettel foglalkozó tanfolyamokat és meditációs gyakorlatokat tartok felnőtteknek. Munkámból és érdeklődésemből adódóan gyakran utazom. 2005 óta a WWF és a Greenpeace aktív támogatója vagyok.

www.kontraagnes.hu

 

Lendvay Miklós

Mérnöki diplomámat Németországban, a Drezdai Műszaki Egyetem információtechnika szakán szereztem, 1990-ben. Ebben az évben egyesült a két Németország. Informatikusként nagy vállalati és pénzügyi / banki rendszereket terveztem és azok megvalósításában vettem részt, elsősorban irányítva a projekteket. Több országban sokféle nemzetből származó kollegával valósítottuk meg a megrendelők elképzeléseit. Projektjeink voltak  többek között Svájcban, Angliában, Hollandiában, Ausztriában, Portugáliában, Olaszországban, Bulgáriában, Szlovákiában.

Az automatizálás és az energiatudatos gondolkodás egy olyan irány volt mérnöki képzésem alatt, amelyet aztán épületek tervezésénél és kivitelezésénél hasznosíthattam. Vezettem többek között egy passzívházjellegű tetőtérbeépítést Budapest belvárosában, illetve egy irodahajó átalakítását ökohajóvá, hasznosítva azokat az elméleti elképzeléseket, amelyek  már évek óta foglalkoztattak.

Külföldön ismerkedtem meg Rudolf Steiner antropozófiájával, a szellemtudománnyal – az ember lelki és szellemi életének tudományos kutathatóságával és annak eredményeivel. A Waldorf pedagógia elmélete és gyakorlati megvalósulása egyaránt lenyűgözött. Emiatt ebben a témakörben kutattam a mozgást (Bothmer gimnasztika), a terápiákat (Pressel-masszázs, Belső Hang) és a megismerési utakat (meditáció). Informatikát oktattam Waldorf iskolában, tantervet írtam. Könyvkiadót alapítottam Kláris Kiadó néven, és ezekben a témakörökben könyveket adtam ki és filmeket készítettem. A Genius Kiadó vezetőjeként Rudolf Steiner könyveinek kiadása és terjesztése volt a vállalásom. A két kiadónál vezetésem alatt több mint 30 könyvet adtunk ki. Közel 5 évig szerkesztettem az Antropozófia című folyóiratot.

Szeretek utazni. Ázsia egyik visszatérő célpont az életemben. Rendszeresen futok. Szeretek játszani, sportolni (squash, tennis stb). Nézőként a színház és a film fontos része az életemnek.
Társam Kontra Ágnes festőművész. Dávid fiam zenei filmek készítésével foglalkozik Németországban. Anna lányom a gyógypedagógia Főiskola hallgatója Budapesten.

 

Perák Zsófia

2015-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, alkalmazott irodalomtudomány szakirányon. Az egyetemi évek alatt nyelvtanulás céljából közel két félévet az külföldön töltöttem, ahol logisztikai-adminisztratív munkakörben dolgoztam. Hazatérve szintén ezen a területen helyezkedtem el Pécs környékén, aztán Budapesten.

2016 őszén csatlakoztam a Kláris Kft. legénységéhez, ahol irodavezetőként támogatom az Irodahajó működését, és a Kláris Kiadóhoz érkező megkereséseket is fogadom.

Fontos számomra a természetes közeg, a környezet és ennek megóvása, amit próbálok a mindennapjaim részévé tenni. Természetgyógyászatot tanulok, szívesen olvasok és írok.

© 2018 Kláris Irodahajó